Campona KockaPark lego kiállítás

A játék nevelő szerepe

baba játék

A játék nevelő szerepe

Az élménydús program csak előnyünkre válhat!

Nem véletlen, hogy már újszülött korban is kiemelten fontos szerepet kap a játék. A gyermekek játék közben sajátítják el a szavakat, értik meg az érzéseket és még sorolhatnánk, mennyi mindent tanulnak. Szinte el sem tudjuk képzelni, milyen nagyütemű fejlődésen mennek át az első hónapokban és években. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy a későbbiek folyamán is mekkora jelentősége van a játéknak.

Bizony, akár még a felnőtt korban is. Sőt! El sem hisszük, mennyi mindent tanulhat egy nagyszülő is akár, amikor unokájával játszik. A játék szerepe tehát egész életünkben igencsak lényeges és elengedhetetlen. Ezzel együtt pedig ugyanennyire nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon az együtt töltött idő. Mind a kettő rendkívül fontos a tanulásban tehát, és a jellem fejlődésében is.

Életünk legelején a kisebb-nagyobb, színes, hangot adó, különböző anyagú és más-más elven működő játékok mutatják meg azokat a dolgokat, melyeket aztán később, felnőtt korban természetesnek veszünk. Ezen belül az építő játékok vannak kifejezetten jó hatással az agy fejlődésére, ami a későbbiekben is igaz. A gyerekek kreativitása, problémamegoldó képessége, egyéni elképzeléseik megvalósítása közben egyszerűen szárnyal és eget rengetően fejlődik.

Emellett nem szabad elfelejtenünk a játék azon pozitív szerepét sem, mely a társas kapcsolatokra van kihatással. A közösségben szerzett élmények, a csapatmunka és az együtt eltöltött, minőségi idő mind a családi, mind a baráti kapcsolatokat mélyítik és erősítik. A psziché, a lélek és a jellem fejlődése szempontjából is kulcsfontosságú a játék, melyhez soha, de soha nem lehetünk öregek.

gyerek lego játék

A Campona KockaPark egy tökéletes helyszínt teremt ahhoz, hogy a játék minden fent felsorolt, pozitív hatását átélhessük. A különleges LEGO® birodalomban kicsik és nagyok is felhőtlenül tölthetik el idejüket. A sokszínű, és érdekes világnak köszönhetően, melyben érdekes kiállításokon túl az igazi játék is vár mindenkit, rengeteg élménnyel és tapasztalattal leszünk gazdagabbak. A lurkók izgalmas kihívásokkal találhatják szembe magukat, a felnőttek pedig újra belekóstolhatnak a gyerekek világába, melyet soha nem szabadna kizárni életünkből.

A játék lehetősége nem csak fantasztikus kikapcsolódást jelent az egész család vagy baráti kör számára. Inspirációt ad a csemetéinknek, jó emlékekkel gazdagodnak és közben folyamatosan tanulnak. Higgyük el, mind a nevelésben, mind a gyerkőcünkkel való élethelyzetekben tapasztalhatjuk a játék nyújtotta segítségeket. A KockaParkban eltöltött idő alatt ráadásul olyan oldalaikat is megismerhetjük, melyeket eddig egyáltalán nem tapasztaltunk. Hát nem csodálatos dolog a játék?

Látogassatok el a Campona KockaPark LEGO® birodalmába és játszatok egy jót!