Campona KockaPark lego kiállítás

Különleges tárlat nyílt a KockaParkban

lego foto

Különleges tárlat nyílt a KockaParkban

Művészi fotókon a LEGO®

Egy sötét barlangban vagyunk. Csak egy fáklya ég. A kép élénken tükrözi az Indiana Jones filmekből ismert, egyszerre titokzatos és félelmetes, mégis felfedezésre hívó hangulatot. A fotó közepén pedig ott áll… Egy LEGO® figura.

Ugyan a „toy photography” műfaj hazánkban még egyáltalán nem ismert és elterjedt, most lehetőségünk nyílik arra, hogy betekintsünk ebbe a számunkra még talán idegen világba. Ez egy különleges, művészi univerzum, ahol életre kelnek a játékfigurák, méghozzá nem is akárhogyan! A KockaParkban megtekinthető kiállításon Benedek Lampert munkáit csodálhatjuk meg, akit már gyerekkorában kezdett el foglalkoztatni a játékfotózás.

Most a profi fotós szemein keresztül láthatjuk a méltán híres LEGO® különböző figuráit. A képeken a valóság és a játék mosódik össze, mellyel egy egészen más megközelítésnek lehetünk szemtanúi. A lenyűgöző kompozíciók teljesen élethűen adják vissza mindazt a hangulatot és jelenetet, melyeket a fotós gondos munkával hozott össze, miután megálmodta őket. Ez nem is véletlen, hiszen elmondása szerint van, hogy akár több napot is igénybe vesz egy-egy fotó megszületése.

toy photography

Ahhoz, hogy az eredmény tökéletes legyen – vagyis pontosan olyan, amilyennek elképzelte -, rengeteg apró részletnek kell összhangban lennie. A kívánt hatás eléréséhez sokszor extrém dolgokat is be kell vetnie. Ilyenek lehetnek például a különböző helyszínek, melyek megválasztása létkérdés ahhoz, hogy a kép sikerüljön. Ehhez nem átalkodik akár vízbe, vagy akár sok kis érdeklődő gyermekszempár előtt a homokozóba térdelni. A végeredmény mindenképpen csodás és lenyűgöző.

Az életre keltett figurák nem mindennapi képei kicsiknek és nagyoknak egyaránt kivételes kikapcsolódást tartogatnak. Egy egészen más oldalát ismerhetjük meg a LEGO® nyújtotta élményeknek, amiből eddig sem volt hiány. Ez egy újabb kaland, eddig ismeretlen vizeken, ahol a profi fotós kalauzol minket egy teljesen más világba. A temérdek LEGO® között megrendezett, különleges kiállítás képeit meg is lehet vásárolni a Campona Kockaparkban. Érdekes hangulatukat bizony a saját falunkon jó lesz majd viszont látni, de akár tökéletes ajándék is lehet Karácsonyra!