Campona KockaPark lego kiállítás

A LEGO® ihlette képzeletvilág

Lego minifigures képzeletvilág

A LEGO® ihlette képzeletvilág

Hogyan lettek igazi filmsztárok egy játékból?

Nézzünk szét a gyermekünk szobájában. Biztosan látunk rengeteg játékot. Plüssöket, fejlesztőket, könyveket, építőelemeket stb. Van köztük olyan, ami egy mese vagy egy film által vált híressé? Biztosan! Hiszen a gyermekek imádják a mesefilmeket és sorozatokat, éppen ezért a játékgyártók bizony örömmel csapnak le egy-egy éppen slágernek számító vagy örök klasszikus rajzfilmre, hogy különböző figurákat, kirakókat és egyéb játékokat, kiegészítőket készítsenek róluk.

De mi a helyzet a LEGO®-val? Ami szintén nem hiányozhat egyetlen lurkó játékgyűjteményéből sem. Hiszen amellett, hogy rengeteg módon lehet vele játszani, még fejleszt is. Ráadásul szabad utat enged a képzelőerőnek, ami talán a legpozitívabb hatása a gyerekekre nézve, és tulajdonképpen a felnőttekre is. Hiszen mi éppúgy képesek vagyunk a segítségével elengedni magunkat, örömmel csatlakozva az önfeledt játékhoz, melyből mindenki a saját észjárása és kreativitása szerint hozhatja ki a legtöbbet.

Ezen tovább haladva viszont meg kell említeni, hogy a LEGO® bizony olyan magas szinten volt képes megmozgatni egyes forgatókönyvírók és producerek képzeletvilágát, hogy mára már nem egy egész estés film is született a figurák főszereplésével, és a LEGO® világát használva. Persze vannak olyan videójátékok, melyek szintén ihletet adtak a megfilmesítéshez, de azért a LEGO®, ami egyszerű építő elemekből nőtte ki magát, mégiscsak egyedülállónak számít így ezen a téren.

Ezek a kalandfilmek főként a nagyobb gyerekek és a felnőttek számára jelentenek igazi kikapcsolódást. Közben olyan hősöknek szurkolhatunk végig, akik nagy valószínűséggel tényleg a gyerekszoba kedves lakóiként ismertek lehetnek előttünk. Mondanunk sem kell, hogy az effajta képvilág még inkább arra sarkallja a képzeletet, hogy egyre nagyobb gondolati sávokon tudjunk tovább játszani velük.

Természetesen a mozis élmények visszafelé is igazak ennél a játéknál is. Hiszen rengeteg kis LEGO® minifigura születhetett meg úgy, hogy egy-egy híres és akár kultuszfilmnek is mondható alkotásból léptek ki közénk. Így lehetséges például, hogy a Campona KockaPark egyik terepasztalán a Star Wars jelenetei és karakterei kelnek életre, sok más, rendkívül izgalmas látnivaló között. Tehát nem csak a moziba volt – és biztos még lesz – érdemes ellátogatni, hanem a sok kalandot és élményt rejtő birodalomba is, ahol szintén a LEGO®-é a főszerep!

Látogassatok el a Campona KockaPark LEGO® birodalmába!