Campona KockaPark lego kiállítás

A LEGO története

lego története

A LEGO története

Hol és hogyan indult útjára ez a népszerű játék?

Bár világszerte szinte mindenki ismeri a LEGO® építőkockákat, mégis kevesen tudják, honnan is indult ez a játék világhódító útjára. Hiába nőttek fel rajta generációk, és hiába játszanak vele még a mai gyerekek is, biztos, hogy nem sokan ismerik a történetét. Nézzük most meg, kinek is köszönhető, hogy ma is a legkedveltebb játékok egyike a LEGO®, mely minden generációt képes lekötni és játékra csábítani.

A történet kezdete egészen 1932-ig nyúlik vissza, amikor egy dán asztalos mester, Ole Kirk Christiansen megalapította vállalkozását. Ez a cég különleges fa játékokat gyártott, és két év múlva már a LEGO névre hallgatott. Később váltottak csak a műanyag alkalmazására, főként anyagi okokból. Ez nem nyerte el a tetszését sokaknak, mégis, nem is olyan sokára, berobbant az üzlet.

A játékok újdonsága abban rejlett, hogy -mint a ma ismert LEGO® elemeknél is – az építőkockák tetején bütykök álltak ki, az aljuk pedig lyukas volt. Így egyszerűen és könnyedén össze lehetett pattintani őket, és ezzel még egy pici gyermek is könnyedén meg tudott birkózni. Az összerakott elemek így nem estek szét, ellenben, ha akarták, nem volt nehéz a szétszedésük sem. És ezzel indulhatott is aztán a végtelen építés.

A másik védjegye a LEGO® építőelemeknek az, hogy minden egyes darab, legyen az bármelyik sorozat része, illeszkedni képes egymáshoz. Így a régebbi és az újabb játékokat is lehet ötvözni, a képzeletet teljesen szabadjára engedve. Az alkatrészeket ugyanis mérettől, színüktől és formájuktól teljesen függetlenül, valamilyen módon biztos, hogy össze lehet építeni. Így minden egyes régi sorozat ugyanúgy kompatibilis a most megjelenő, újabb és újabb készletekkel. A játék ennek köszönhetően tehát határtalan, és nincs olyan, hogy megunt LEGO®.

De hogyan is lehetne megunni? Hiszen kreativitást, ügyességet és folyamatos képzeletszárnyalást igénylő játék, mely ugyanúgy képes lekötni kicsiket és nagyokat egyaránt. Maga a neve is erről árulkodik: jelentése a dán “Leg godt!” kifejezésből származik, ami annyit tesz, hogy “Játssz jól!” Szinte nincs is olyan elképzelés, melyet ne tudnánk megvalósítani LEGO® kockákból.

Ezt támasztja alá a Campona KockaParkban megtekinthető óriási LEGO kiállítás, ahol lenyűgöző irányítható egyedi terepasztalok, profi mesterek építményei és megannyi érdekes látnivalóval találkozhatnak a látogatók. Mindezek mellett saját játékos kedvünket is kiélhetjük a tengernyi építőelem segítségével és az animátorok által irányított zsetonos programon, melyet a belépő mellé mindenképpen érdemes megváltani.

No portfolio found

Látogassatok el a Campona KockaParkba, és játsszatok jól!

Forrás: Wikipedia.org