Campona KockaPark lego kiállítás

LEGO egy fotós szemével

toy photography

LEGO egy fotós szemével

Lenyűgöző fotókiállítás a KockaParkban

A LEGO® játékot mindenki ismeri. Talán nyugodtan kijelenthető, hogy nincs is olyan ember, aki saját maga, vagy a gyermeke, vagy az unokája ne játszott volna vagy játszana vele még a mai napig is. De most megismerhetjük egy teljesen más oldalát a játéknak. A Campona KockaParkban útjára indult kiállításon beleláthatunk a LEGO® világába, egy fotós szemével.

Bár az úgynevezett „toy photography” – vagyis játékfotózás – itthon még annyira nem ismert műfaj, Benedek Lampert számára egy gyermekkorban útjára indult szenvedélyt jelent. Képein keresztül olyan világot tár elénk, mely egyszerre mesés és valós. A játék és a való élet elemei összehangoltan adják meg a lenyűgöző kompozíciókat, melyeken elmondása szerint sokszor több órát, akár napot is dolgozik.

Benedek Lampert FFP coffe vader

Minden apró részletre oda kell figyelnie ahhoz, hogy a kívánt hatást elérje. Ehhez nem ritka, hogy olyan helyszíneket is kell választania, ahol a legtöbb ember csak furcsán nézi, min tevékenykedik. Ilyen lehet akár egy játszótér homokozója, vagy éppen a járda kellős közepe. De az elhivatottság és szenvedély természetesen meghozza a maga gyümölcsét. A képek egyszerűen csodásak, és magukért beszélnek.

csiga festek

Ezeket a fotókat most megtekinthetjük a KockaParkban, ahol a különleges kiállítás egy teljesen más univerzumba repít minket. Kicsiknek és nagyoknak is rendkívüli élményt nyújt a tengernyi LEGO között fellelhető tárlat, mely kalandozásra hív mindenkit. A profi LEGO fotós képei a kiállítás végén megvásárolhatóak, így, ha valakinek nagyon megtetszik az egyik, akkor azt később saját falán csodálhatja majd tovább.

Benedek badvader

Nem csak egy érdekesség tehát ez a bemutató. Úgy kalauzol el bennünket egy eddig ismeretlen, érdekes és egyedi nézőpontokat megmutató kozmoszba, hogy közben azt is elfelejtjük, eddig hogyan gondoltunk a LEGO-ra. Kellemes időtöltést és izgalmas kikapcsolódást várhatunk ettől a kiállítástól, ahol a lebilincselő jelenetek apró figurái, a kiemelkedően tehetséges fotósnak köszönhetően életre kelnek előttünk.

LEGO® kiállítás és játszóház a Campona Kockaparkban